You are currently viewing Optakt – TSØ mod Odder

Optakt – TSØ mod Odder

Lørdag åbner vi sæson 22-23’s første gældende kamp i Lollands Bank Arena.

Modstanderen hedder Odder. Et hold vi generelt altid har haft det meget vanskeligt imod, og som jeg ikke tror bliver meget anderledes denne gang. Vi møder et selvtillids-tanket hold, der kommer med en fantastisk kamp i bagagen, hvor de fejede benene væk under sidste års nummer 3 Grindsted.

Det er ikke overdrevet at skrive, at de tævede Grindsted ud af banen. En kamp der reelt ikke var lige, og hvor Odder tog Grindsted med bukserne nede af Odders ekstremt aggressive 5:1/4:2/3:2:1 forsvar, som vekslede undervejs.

Hvis vi skal vinde sådan en kamp, kræver det, at vi virkelig har nogle gode håndboldhoveder undervejs i kampen til at vælge de rigtige løsninger, formentlig i voldsomt kaos – samt at vi formår at vinde vores 1 mod 1 dueller. Det kræver fart i benene og mod til at turde tage tæskene, der følger med. Vi skal bide noget smerte i os, og knokle derudaf… Vi har flere, der allerede har meldt sig til præcis den opgave.

I vores eget forsvar, skal vi fortsætte de gode takter. Vi skal formå at vinde dueller på kanterne af vores backs, og så skal vi fortsat hjælpe vores keepere til at kunne vælge nogle mindre områder af målet at dække end målets fulde størrelse på langskud. Det har vi periodevis set i træningskampene, hvor både Oliver og Sebastian har stået fantastisk og reelt lukket porten til målet på skift, men som vi også så i den sidste del mod Tønder.

De sidste 20 minutter af kampen mod Tønder var vi et hold, der mentalt var i balance trods, at vi var bagud med 4 og havde nogle vanskeligheder med at lave mål i hele den midterste periode af kampen og ikke fik de redninger, der skulle til.

Pludselig fandt vi nøglen igen til at score med et par solopræstationer, som kickstartede de efterfølgende flotte holdmål, og på ganske få minutter vendte vi fra at være bagud med 4 til at være foran i kampen.

En god offensiv kombineret med vores defensivt, hvor vi fandt højden på skytterne, og nu pressede skuddene lidt mere. Det gratulerede Sebastian med på fineste vis.  Han tog 11 redninger de sidste 18 minutter af kampen. Både på skytterne, men pludselig hev han også den ene store 1 mod 1 redning op af hatten på frie skud efter den anden. Det lignede, at Tønder ikke turde skyde til sidst – og for første gang i mange år vandt vi første kamp, og så endda i Jylland. Det var pænt nice.

Vi glæder os til at se mange fylde hallen op på lørdag. Vi er klar!

– Nick Valentin Szwiec, cheftræner.