You are currently viewing Et skridt tættere på ligaen

Et skridt tættere på ligaen

Drømmen om Håndboldligaen lever i bedste velgående efter det for anden gang lykkedes at besejre Skive fH, denne gang på udebane med 28-27.

Vi vil videre allerede torsdag aften – således bedyrede sportschef Morten Juul på vegne af det sportslige team forud for kampen i Interfjord Arena. Og det var et TSØ-mandskab, der ikke havde tænkt sig at lukrere på muligheden for en tredje kamp på hjemmebanen i Maribo, vi fik at se i Skive. Fra starten af kampen satte vi os på begivenhederne, og via stærkt kollektivt spil i begge ender, særligt i defensiven, satte vi os også på måltavlen. Midtvejs i 1. halvleg tog Skive fH timeout ved TSØ-føring 9-5. Føringen nåede hele seks mål ved stillingen 15-9, men skibonitterne nåede lige at reducere til 11-15 inden pausefløjt.

Så var det ”all or nothing” for hjemmeholdet, som da også kom meget bedre med i 2. halvleg og allerede efter 42 minutter nåede kontakt ved 19-19. Herefter fulgte en lang og nervepirrende periode med en masse målbytteri, dog nåede Skive aldrig at få så meget momentum, at de tilspillede sig føringen. Muligvis var det visheden om at uafgjort ville sende TSØ videre i oprykningsspillet, som gjorde udslaget, men i hvert fald forblev føringerne vores. 6 minutter før tid nettede Kasper Olsen til 25-23, hvilket dog på ny blev udlignet af Skive.

Vi forblev ”clutch” i slutfasen, også selvom værternes Matias Damgaard udlignede til 27-27 med under et minut igen. Nick Szwiec tog timeout med knap et halvt minut tilbage på uret. Nerverne har uden tvivl siddet udenpå tøjet hos alle parter, men ballet blev endegyldigt lukket med 12 sekunder igen ved Nicolaj Jørgensens scoring til slutfacit 28-27 til kæmpe TSØ-jubel.

Hermed rykker vi ét skridt tættere på Håndboldligaen. Nu venter en række opgør mod det hold, der slutter sidst i ligaens nedrykningsspil, hvilket stadig er til gode at blive afgjort. Først på udebane lørdag eller søndag 13.-14. maj, og derefter på hjemmebane onsdag den 17. maj. Så sæt kryds i kalenderen allerede nu!

En kæmpe præstation af drengene, som altså fortsat kun har tabt én enkelt kamp i 2023. Høj, høj klasse.

TSØ-topscorer blev Nicolaj Jørgensen med 9 mål efterfulgt af Kasper Olsen med 5. Målvogter Oliver Larsen fortjener bestemt også at blive nævnt med et hav af redninger, men hele holdet skal have stor ros for denne pragtpræstation.